Mainos

Greenpeace osoitti mieltään Kiinan ydinkokeita vastaan

Ympäristöjärjestö Greenpeace järjesti tänään mielenosoituksen Kiinan viime lauantaina tekemän ydinkokeen johdosta. Kiinan suurlähetystön edustalle Helsinkiin kokoontunet mielenosoittajat vaativat Kiinaa myös perumaan ennen syksyä suunnittelemansa uuden ydinkokeen. Mielenosoitus oli osa järjestön kansainvälistä kampanjaa Kiinan ydinkokeita vastaan.

Kiina teki uuden ydinkokeen vain kaksi päivää sen jälkeen kun se oli ilmoittanut allekirjoittavansa Genevessä parhaillaan valmisteilla olevan ydinkoekiellon. Kiina on nyt ainoa ydinasevaltio, jolla on aktiivisesti käynnissä oleva ydinkoeohjelma.

Greenpeacen mielestä Kiinan välinpitämättömyys maailman mielipiteestä torpedoi mahdollisuuden saada ydinkoekielto voimaan kesäkuun loppuun mennessä. Greenpeace järjesti viikonlopun aikana mielenosoituksia ympäri maailmaa. Tänään mielenosoituksia oli Suomen lisäksi ainakin Yhdysvalloissa, Hollannissa ja Tshekin tasavallassa. Greenpeacen kamppanjalaiva on lähipäivinä pyrkimässä Kiinan aluevesille, mutta ei ole saanut lupaa päästä Shanghaihin satamaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.