Mainos

Greenpeace: Norsunluurannikko pyysi Viroa saartamaan tankkerin

Greenpeacen mukaan alus on aiemmin upottanut myrkyllisiä jätteitä afrikkalaisvaltion edustalle, jolloin kahdeksan ihmistä kuoli ja tuhannet saivat myrkytysoireita.

Norsunluurannikko on pyytänyt Viroa estämään myrkkykuljetuksista epäillyn tankkerin lähdön Paldiskin satamasta, kertoi ympäristöjärjestö Greenpeace.

Järjestön aktivistit ovat saartaneet kemikaalitankkerin, koska alus on heidän mukaansa aiemmin upottanut myrkyllisiä jätteitä afrikkalaisvaltion edustalle. Myrkkyihin kuoli kahdeksan ihmistä, ja tuhannet saivat myrkytysoireita.

Viron viranomaiset ottivat tänään Paldiskissa kiinni kaksi Greenpeacen jäsentä. Merenkulkuviranomaisten mukaan aktivistit olivat tunkeutuneet luvatta satamaan ja rikkoneet merenkulkusääntöjä. Viranomaiset valmistautuivat tänään poistamaan ympäristöaktivistien laivaa Paldiskista, Greenpeace kertoi.

Järjestö aikoo edelleen jatkaa Probo Koala -aluksen saartoa. Aktivistit vaativat Viroa tarkistamaan tankkerin lastin ja huolehtimaan, että aluksen toiminnasta tehdään rikostutkimus.

- Jos laivaa, sen omistajia ja sen vuokraajia ei saada vastuuseen, mikään ei estä heitä jatkamasta tappavaa bisnestään, sanoi Greenpeacen edustaja Jacob Hartmann.

Viro sanoi ennen Norsunluurannikon pyyntöä, että tankkerin pysäyttämiselle ei ole perusteita. Viranomaisten mukaan aluksesta ei löytynyt parin viikon takaisessa tarkastuksessa myrkyllisiä jätteitä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.