Mainos

Greenpeace neuvottelee yhteistyöstä Kontupohjan paperitehtaan kanssa

Ympäristöjärjestö Greenpeace neuvottelee yhteistyön aloittamisesta venäläisen Kontupohjan paperitehtaan kanssa. Tehdas saa Greenpeacelta markkinointiapua Saksan markkinoilla, jos se esimerkiksi käyttää ympäristöjärjestön hyväksymää puuta tuotannossaan.

Kontupohjan paperitehtaan edustajan mukaan neuvottelut Greenpeacen kanssa ovat kesken. Mahdollisen sopimuksen tuomaa hyötyä ei haluttu vielä tehtaalla arvioida. Kontupohjan paperitehdas neuvottelee Venäjän Greenpeacen kanssa, ja hankkeessa ovat mukana myös ympäristöjärjestön Saksan ja Suomen osastot.

Saksan Greenpeacen metsävastaavan Thomas Hennigsenin mukaan sopimus julkistetaan lähiaikoina Hampurissa ja Moskovassa. Aloite yhteistyöhön tuli hänen mukaansa venäläisten puolelta. Greenpeace odottaa saksalaisten paperinostajien kiinnostuvan ympäristöjärjestön suosittelemasta paperista. Hennigsen mainitsi kahden suuren ostajan kiinnostuneen hankkeesta.

Puun alkuperä sopimusehtona

Metsävastaava Matti Ikonen Suomen Greenpeacesta perustelee Kontupohjan valintaa sillä, että se oli ensimmäinen metsäyhtiö, joka oli valmis muuttamaan merkittävästi toimintapolitiikkaansa. Suomalaiset yhtiöt eivät ole hänen mukaansa olleet halukkaita vastaavaan yhteistyöhön.

Yhteistyöllä teollisuuden kanssa halutaan Ikosen mukaan myös osoittaa, ettei Greenpeace pelkästään vastusta nykymenoa, vaan tarjoaa myös vaihtoehtoja. Vahtikoiran roolista Greenpeace ei aio kuitenkaan tinkiä.

Alkuvaiheessa sopimuksen ympäristöehdot koskisivat puun alkuperää. Kontupohjan paperitehdas sitoutunee siihen, ettei se osta puuta vanhoista metsistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.