Mainos

Greenpeace: Massaturismi uhkaa Espanjan rannikkoa

Espanjassa vierailee vuosittain 52 miljoonaa turistia. Asuintalojen ja golfkenttien massarakentaminen vauhdittaa eroosiota, vesipulaa ja aavikoitumista, sanoo ympäristöjärjestö Greenpeace.

Espanjaan suuntautuva massaturismi uhkaa tuhota ainutlaatuisia rannikkoalueita Andalusiassa, Murciassa ja Valenciassa, varoittaa Greenpeace.

Luonnonsuojelujärjestön julkaiseman raportin mukaan Espanjan rannikkoalueilla rakennettiin viime vuonna lähes 1,5 miljoonaa uutta asuintaloa ja 303 golfkenttää, mikä vauhdittaa eroosiota, vesipulaa ja aavikoitumista. Kontrolloimaton turismi aiheuttaa myös puhdistamattomia jätevesipäästöjä Välimereen ja Atlanttiin.

Asuntoja rakennetaan usein korruption varjossa ilman viranomaisten lupia ja valvontaa. Esimerkiksi Andalusiaan kohosi viime vuonna 70 000 asuntoa ilman asianomaisia rakennuslupia.

Espanjassa lomailee joka vuosi arviolta 300 000 suomalaista, ja vakinaisesti rannikkoalueilla asuvia on reilut 20 000. Greenpeace perää suomalaisilta matkanjärjestäjiltä ja kiinteistövälittäjiltä ympäristöohjelmiensa tarkistusta, jotta raportin kuvaamia ongelmia ei enää suomalaisten takia aiheutettaisi.

Kaikkiaan Espanjassa vierailee vuosittain 52 miljoonaa turistia. Maan bruttokansantuotteesta 11,4 prosenttia tulee turismista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.