Mainos

Greenpeace kimpaantui Koskisen lausunnosta

Ympäristöjärjestö Greenpeace on kimpaantunut maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisen (kok.) näkemyksistä Etelä-Suomen metsien suojelusta. Koskinen korosti eilen, että tarvetta uusille suurille suojelualueille ei eteläisessä Suomessa ole, ja mahdollisen lisäsuojelun tulisi perustua metsänomistajien vapaaehtoisuuteen.

-Tutkimukset osoittavat, että suojelualueita tarvitaan lisää. Esimerkiksi Helsingin yliopiston arvion mukaan jopa tuhat lajia uhkaa hävitä Suomesta, jos metsiä ei suojella lisää, ympäristöjärjestö korosti tänään. Greenpeacen mukaan Etelä-Suomen suojeluohjelmaa laadittaessa pitäisi ottaa mallia Ruotsista, missä metsien suojeluala kaksinkertaistetaan vuoteen 2010 mennessä. Järjestö muistuttaa ympäristöjärjestöjen lisäksi pitävän yhä kiinni siitä, että eteläisen Suomen suojeluaste pitäisi nostaa nykyisestä noin kahdesta prosentista viiteen prosenttiin.

Etelä-Suomen metsien suojeluohjelmaa muokkaava ympäristöministeriön toimikunta julkistaa ehdotuksensa heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Ympäristöministeri Jouni Backman (sd.) on suunnitellut vievänsä asian hallituksen käsittelyyn jo ennen vaaleja.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.