Mainos

Greenpeace kaivertaa ydinvoimaa kannattavien edustajien nimet patsaaseen

Eduskunta aloittaa tänään ydinvoiman lisärakentamista koskevien lupien käsittelyn. Ydinvoimapäätökset tuovat eduskuntatalolle ydinvoiman vastaisia mielenosoituksia, joita järjestävät muun muassa ympäristöjärjestöt Greenpeace ja Luonto-Liitto.

Greenpeace kaivertaa lisäydinvoiman puolesta eduskunnassa äänestäneiden nimet muistomerkkiin.

Energiavastaava Lauri Myllyviran mukaan ydinvoimaratkaisulla on kauaskantoisemmat seuraukset kuin millään muulla päätöksellä mitä eduskunta tekee

- Nyt kun kansanedustajat painavat nappia ja jos ydinvoimalupia annetaan, niin se vaikuttaa tulevien sukupolvien elämään vielä 100 000 vuoden kuluttua. Tämä graniittinen muistomerkki ei varmasti kestä 100 000 vuotta, mutta se on pitkäikäisin materiaali, jota tässä voitiin käyttää.

Muistomerkille on löydetty näkyvä paikka Helsingistä kantakaupungin alueelta, mutta paikka ja lopullinen muistomerkki paljastetaan vasta sitten kun ydinvoiman puolesta äänestäneiden kansanedustajien nimet on saatu siihen kaiverrettua.

Eduskuntatalon edessä kansanedustajia vastaanottaa patsaan lisäksi myös ydinjätetynnyreitä, banderolleja ja ydinvoimaa vastustavien ihmisten kuvia eri puolelta Suomea.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.