Mainos

Greenpeace: Jäämeren öljy kiinnostaa myös suomalaisia

Ympäristöjärjestö Greenpeacen mukaan suomalaiset ovat kiinnostuneita öljyn etsinnästä Venäjän merialueilta. Suomalaisyrityksiä kiinnostaa yhteistyö venäläisten öljyjättien kanssa esimerkiksi alihankinnan avulla, järjestö kertoo.

Suomen suurin venäläisen raakaöljyn tuoja Neste Oil kiistää väitteet, samoin öljytuotteiden tukkukauppaa harjoittava North European Oil Trade.

Myös Offshore Technology Center -teknologiakeskuksesta kerrotaan, että Greenpeacen väitteet eivät pidä paikkaansa. Keskuksen mukaan suomalaisyritykset ovat aiemmin osallistuneet ympäristötutkimuksiin Venäjän merialueilla, mutta eivät enää viime vuosina.

Venäjän merialueilta öljyä saavat etsiä ainoastaan venäläiset yhtiöt, joilla on jo kokemusta toiminnasta mannerjalustalla. Teknologiakeskuksen mukaan nyt ehdot täyttävät Rosneft ja Gazprom.

Öljyalan keskusliiton toimitusjohtaja Helena Vänskä kertoo, että suomalaisten osallistuminen yhtiöiden hankkeisiin ei kuitenkaan ole mahdotonta.

– Ainakin jäänmurtopalvelut kiinnostavat suomalaisia toimijoita, ja varmasti teknologiapuoltakin pystyttäisiin hyödyntämään, Vänskä sanoo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.