Mainos

Greenpeace iski Varsovan maamerkkiin

Greenpeacen aktivistit kiipesivät tänään Varsovan keskustan kultturi- ja tiedepalatsiin ja ripustivat ilmastokokouksen virallisen mainoksen päälle oman "Säästäkää arktinen alue - vapauttakaa aktivistimme" -banderollinsa.

Puolan tv:n mukaan aktivisteja oli 34, joista 11 vietiin poliisiasemalle. Poliisi etsi Greenpacen väkeä myös rakennuksen sisältä.

Tempauksella Greenpeace haluaa kiinnittää huomiota ilmastonmuutokseen ja pohjoisten jääalueiden sulamiseen sekä öljynporaukseen alueella. Järjestöjen edustajat marssivat tänään ulos Varsovan ilmastoneuvotteluista, koska neuvottelut etenevät nihkeästi.

Samaan aikaan Pietarissa oikeus vapautti takuita vastaan lisää Greenpeacen aktivisteja, jotka yrittivät kiivetä Gazpromin öljylautalle syyskuussa. Suomalaisen Sini Saarelan vapautumista odotetaan parhaillaan. 

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on pyytänyt Venäjää osoittamaan lempeyttä vangittuja Greenpeace-aktivisteja kohtaan. Banin mukaan ympäristöaktivistit ovat tärkeässä roolissa yhteiskunnassa. Hän toivoo, että Venäjä noudattaisi harkintakykyä tapausten käsittelyssä. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.