Mainos

Greenpeace iski valtioneuvostoon

Greenpeacen aktivistit ripustivat tänään valtioneuvoston linnan seinälle, Senaatintorin puoleiselle paraatipaikalle ydinvoimaa vastustavan banderollin. Samaan aikaan 20 aktivistia makasi valtioneuvoston pääsisäänkäynnin edessä.

Aktivistit vaativat eduskuntaa hylkäämään esityksen uusista ydinvoimalaluvista.

- Hallituksessa pääministeri Matti Vanhanen ja ministeri Mauri Pekkarinen antoivat kokoomuksen sanella ydinvoimalupien määrän saadakseen keskustan seuraavaan hallitukseen apupuolueeksi. Likainen kaupankäynti seuraavan hallituksen ministerinpaikoista ei ole hyväksyttävä perusta näin suuren suomalaisten turvallisuutta ja toimeentuloa koskevan päätöksen tekemiseen, Greenpeacen viestintäpäällikkö Juha Aromaa sanoi.

Greenpeace muistuttaa, että kaksi uutta reaktoria tekisi Suomesta ydinsähkön viejän, johtaisi toisen ydinjätehaudan rakentamiseen ja kaksinkertaistaisi syntyvän ydinjätteen määrän. Suomen ilmastopäästöjä ydinvoiman lisärakentaminen vähentäisi Greenpeacen mukaan korkeintaan muutamalla prosentilla. Greenpeace kannattaa sen sijaan biosähköä, tuulivoimaa ja energiaa säästäviä ratkaisuja.

Valtioneuvosto ei ole tiedottanut, kuinka aktivistit onnistuivat kiipeämään valtioneuvoston linnan katolle; paikan kun pitäisi olla yksi tarkimmin vartioiduista taloista Suomessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.