Mainos

Greenpeace ei aio poistua Inarista

Metsähallitus vaatii Greenpeacea poistumaan mailtaan Inarista. Järjestö aikoo vastustaa hakkuita jäämällä leiriinsä.

Ympäristöjärjestö Greenpeace ei suostu poistumaan Inarin metsäleiriltä. Metsähallitus ei antanut leirille anottua maankäyttöoikeutta, joten ympäristöjärjestön olisi ollut määrä lähteä paikalta viimeistään tänään.

Greenpeace perustelee ratkaisuaan sillä, että väliaikaisesta leiristä ei ole haittaa kenellekään. Greenpeace ei aio myöskään siirtää leiriään yksityiselle maalle.

- Kyse on valtion mailla tapahtuvista hakkuista, joten on luonnollista, että pysymme sellaisella alueella, leirillä toimiva Greenpeacen logistiikkakoordinaattori Petteri Pykäläinen kertoo.

Metsähallituksen kanta leiriin ei muuttunut tänään käydyissä neuvotteluissa Greenpeacen edustajien kanssa. Aluejohtaja Pertti Veijola kertoo, että tarvittaessa leiri poistetaan poliisin avulla. Vielä tänään järeisiin toimiin ei kuitenkaan ryhdytty.

Greenpeacen mukaan Metsähallituksen mailla on muitakin vastaavanlaisia luvattomia leirejä ja asumuksia, eikä niiden poistamiseksi ole tehty mitään. Veijola kiistää väitteen.

Inarin metsäkiistan osapuolet kokoontuvat keskustelutilaisuuteen Ivaloon vielä huomenna.

Greenpeace pystytti leirin Inarin Paadarskaidiin Muotkatunturin paliskunnan alueelle maaliskuun alussa. Ympäristöjärjestö vastustaa Metsähallituksen hakkuita tärkeimmillä porojen laidunalueilla, ja leirillään se haluaa viestittää isoimmista ongelmista.

- Alueella on liian paljon hakkuita. Ne vaarantavat poronhoidon nykyisessä muodossaan sekä hävittävät luontoarvot, Pykäläinen selvittää.

Hänen mukaansa Metsähallituksen hakkuualueilla on porojen ravinnoksi käyttämää luppoa eli jäkälän tapaista kasvustoa. Tuuli pudottaa sen puun rungosta ja oksista keväisin maahan porojen ravinnoksi. Luppoa kasvaa nimenomaan vanhoissa metsissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.