Grant kirjallisuusarvostelijana

Näyttelijä Hugh Grant, jonka ainoa kirjallisuusalan ansio on kirjakauppiaan rooli elokuvassa Notting Hill, myöntää, että hänestä tuntui kuin hän olisi jälleen ollut Oxfordin yliopiston opiskelija jouduttuaan lukemaan Whitbreadin kirjallisuuspalkinnosta ehdolla olleet teokset. Grant valittiin tänä vuonna kirjallisuuspalkinnon tuomaristoon. Kuuluisuuksien valitsemista kirjallisuuspalkinnon tuomaristoon on kritisoitu lähiaikoina paljon. Grant ei kuitenkaan jaksanut välittää osakseen langenneesta kritiikistä.

Grant ja muut tuomarit päätyivät antamaan 25 000 punnan Vuoden kirja -palkinnon Andrea Levylle hänen romaanistaan Small Island. Tuomarit joutuivat valitsemaan voittajan viidestä finalistista, jotka olivat jo voittaneet omat kategoriansa. Finaalissa oli esikoisromaani, romaani, elämäkerta, runokirja ja lastenkirja. Eri tyylisten kirjojen vertailu ei ollut helppo tehtävä. Grant vertaa voittajan valitsemista koiranäyttelyn parhaan yksilön valitsemiseen: eri koirarotujen vertailukin on vaikeaa.

Vaikean tehtävän myötä Grant kertoo innostuksensa lukemiseen heränneen uudelleen. -Tämä teki minulle hyvää. Se oli juuri sitä, mitä tarvitsinkin, hän sanoo. Lukuintoni on laskenut dramaattisesti viimeisten 20 vuoden aikana. Minusta tuntuu, että tämä tuo sitä takaisin. Joten olen lukenut viimeisten kolmen viikon aikana enemmän kirjoja kuin viimeisten kolmen kuukauden aikana.

Lue myös:

    Uusimmat