Mainos

Gramex jakoi 10 miljoonan korvaukset

Taiteilijoiden keskimääräinen vuosikorvaus on noin 570 euroa, mutta satakunta tienasi korvauksia yli 10 000 euron verran.

Suomalaiset musiikintekijät ovat saaneet lähes kymmenen miljoonaa euroa tekijänoikeuskorvauksia Gramexilta. Summa koostuu pääasiassa vuoden 2005 kotimaisista esitys- ja kopiointikorvauksista.

Muusikoille, laulajille ja kapellimestareille summasta meni viisi miljoonaa. Äänitteiden tuottajat saivat 4,7 miljoonaa. Muusikkojen liiton mukaan tekijänoikeuskorvaukset ovat esiintymispalkkioiden jälkeen muusikoiden suurin tulonlähde.

Korvauksia sai liki 11 000 taiteilijaa ja tuottajaa. Taiteilijoiden keskimääräinen vuosikorvaus on noin 570 euroa, mutta satakunta tienasi korvauksia yli 10000 euron verran. Tuottajat saivat tekijänoikeuskorvausta keskimäärin noin 2000 euroa. Yli 50 000 euron korvauksiin pääsi 15 tuottajaa.

Gramex on Suomen suurin musiikkialan tekijänoikeusjärjestö, joka edustaa noin 39 000 suomalaista oikeudenomistajaa. Kerätyistä korvauksista menee järjestön mukaan musiikille suurin osa ja noin kymmenes kuluu hallintoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.