Mainos

Gramex ja Radio Nova sopuun korvauksista

Radio Nova, Suomen Radioiden Liitto ja tekijänoikeusjärjestö Gramex ovat sopineet useita vuosia kestäneen kiistansa kaupallisten radioiden tekijänoikeuskorvauksista.

Gramex olisi halunnut periä Radio Novalta musiikin soittamisesta korkeampaa hintaa kuin muilta kaupallisilta radioilta.

Osapuolet ovat päättäneet lopettaa oikeustoimet hovioikeudessa ja tyytyä käräjäoikeuden ratkaisuun, jonka mukaan maksut pysyvät tasasuuruisina.

Radio Novan toimitusjohtajan Petri Mannisen mukaan sopimuksesta on neuvoteltu koko Radio Novan toiminnan ajan eli vuodesta 1997.

- Neuvottelimme kaksi vuotta Gramexin kanssa, mutta emme päässeet sopimukseen. Vuonna 1999 meidän oli pakko tehdä se, koska taloudellinen riski alkoi nousta aika isoksi. Sopimus ei tyydyttänyt meitä ja otimme yhteyttä Kilpailuvirastoon. Halusimme katsoa, onko oikein, että Gramex haluaa meiltä korkeampaa tariffia kuin muilta radioilta. Kilpailuvirasto oli sitä mieltä, että ei ole, Manninen kuvailee prosessin etenemistä.

Tämän jälkeen Nova vei asian markkinaoikeuteen ja voitti. Sitten Gramex puolestaan vei asian korkeimpaan hallinto-oikeuteen, eikä päätös muuttunut.

- Tämä päätös tuli 2000-luvun alkupuolella, mutta olimme laittaneet jo vuonna 2001 käräjäoikeuteen vetämään haasteen tariffitason kohtuullistamiseksi kaupallisessa radiossa. Vuonna 2007 saatiin päätös merkittävästä tariffitason muutoksesta. Kun käräjäoikeuden päätös vihdoin saatiin, se tarkoitti Radio Novan näkökulmasta noin 20 prosentin tariffialennusta, mikä on meille erittäin merkittävä taloudellinen asia, Manninen kertoo.

Radio Nova on osa MTV Mediaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.