Mainos

Graffigna – viininviljelyn pioneeri

Italialainen Don Santiago Graffigna aloitti yhtenä viininviljelyn pioneerina oman viinintuotantonsa vuonna 1870 Argentiinassa, San Juanin maakunnassa. Graffignan perhe oli hyvin innovatiivinen, viininviljelyn lisäksi perhe perusti muun muassa oman radioaseman. Graffigna viinitalo on vanhin St Juanin maakunnassa.

Viinitalo laajensi toimintaansa perustamalla myöhemmin toisen viinitalon Andien läheisyyteen Mendozaan. Viinitalo oli perheyritys vuoteen 1980 asti. Argentiinan 70-luvun taloudellisen kriisin myötä talo siirtyi muuhun omistukseen. Nykyisin se on Pernod Ricardin omistuksessa.

Graffignan viinitalossa yhdistyvät yli sadan vuoden perinteet sekä nykyaikainen viiniteknologia, joka mahdollistaa laadukkaiden, tämän päivän kuluttajalle sopivien viinien tuotannon.

Graffigna Chardonnay – raikas hedelmäpommi Argentiinasta!

Viinin runsaan hedelmäisessä tuoksussa on päärynää, nektariinia, mineraaleja ja aavistus grapehedelmää. Sen raikas, kuiva ja hedelmäinen maku mukailee tuoksun aromeja.

Viini tulee Graffignan viinitalon Tulum Valleyn -tarhoilta, joka on San Juanin alueen suurin viininviljelylaakso. Laakson runsas lämpötilanvaihtelu päivin ja öisin antaa rypäleille mahdollisuuden kehittyä hedelmäisiksi ja kypsiksi, säilyttäen hapokkuuden ja aromaattisuuden. Viini on kypsynyt terästankeissa ilman kosketusta tammeen. Se on omiaan aromikkaille kala-aterioille, ruokaisille salaateille sekä mausteisille koville juustoille.

Alko tuotenumero: 566127, hinta 7,88 €

Graffigna Malbec – oman rypäleen edustava viini

Viinin tuoksussa on kypsiä marjoja, luumua ja suklaata. Malbec-viinin maku on pehmeän eloisa, hivenen savuarominen ja mausteinen. Malbec-rypäleen alkuperä tulee Ranskasta, mutta se on kotiutunut hyvin Argentinan lämpimään ilmastoon. Viini tulee San Juanin provinssista, Tulum Valleystä, jossa ilmasto on kuiva ja lämpötilan vaihtelut suuret. Se on kypsynyt kuuden kuukauden ajan amerikkalaisissa tammitynnyreissä.

Graffigna Malbec sopii kumppaniksi lampaalle, porolle ja riistapadoille, grillatun pihvin sekä kovien, kypysytettyjen juustojen kumppaniksi.

Viinistä viiniin 2008 -kirjan arvio Graffigna Malbecista: Varma valinta tummien liharuokien kanssa. Laadukas ja hyvin tehty viini, joka sopii myös juhlaan. Viini on edullinen ostos ja enemmän kuin hintansa arvoinen.

Alko tuotenumero: 453157, hinta 7,88 € .
Hanapakkaus tuotenumero 453158, hinta 25,70 €

Graffigna Centenario Malbec – satavuotisen taipaleen nimikkoviini

Graffigna-viinitalon Centenario-sarjan viinit edustavat laadukkaampaa sarjaa, jossa rypäleet on tarkemmin valikoituja ja tulevat parhailta tarhoilta. Centenario tuotettiin viinitalon 100-vuotisen taipaleen kunniaksi. Centenario tarkoittaa sataa vuotta. Viinin tuoksussa on tummien marjojen sekä pippurin aromeja. Se on pehmeä ja hyvin konsentroitunut viini, jossa on lempeät tanniinit ja hiven vaniljaa ja kahvia. Rypäleet tulevat Pedernalin laaksosta, San Juanin maakunnasta, jossa tarhat sijaitsevat 1400 metrin korkeudella meren pinnasta. Vuorokauden lämpötilavaihtelut ovat melko suuret, jolloin rypäleet kypsyvät hyvin päivällä, mutta kypsyminen keskeytyy viileinä öinä. Näin viiniin saadaan runsaasti hedelmäisyyttä, mutta hapokkuus ja aromit kehittyvät hyvin.

Viini sopii hyvin grillatulle lihalle ja pataruokiin, erityisesti pippurisiin ja sipulilla maustettuihin ruokiin.

Alko tilausvalikoima, tuotenumero 959697, hinta 9,20 €

Graffigna Cabernet Sauvignon – herukkaa ja pippuria tuliseenkin tangoon

Viinin herukkaisessa, hedelmäisessä tuoksussa on aavistus pippuria. Sen täyteläinen maku on hieman paahteinen ja herukkainen. Cabernet Sauvignonin rypäleet on poimittu Tulum Valleyn -alueelta, joka on San Juanin alueen suurin viinintuottajalaakso. Puolet viinistä on kypsynyt amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä kuuden kuukauden ajan.

Viini sopii naudanliharuokien, voimakkaiden pastaruokien sekä kovien, kypsytettyjen juustojen kumppaniksi.

Alko tuotenumero 433757, hinta 7,88 €

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.