Mainos

Gracen matkustaja tallensi turmapaikan hetki törmäyksen jälkeen

Matkustajalaiva Viking Grace ja pienvene törmäsivät puoliltapäivin Suomen aikaa Tukholman saaristossa. Silminnäkijöiden mukaan veneessä oli kolme ihmistä, kaksi miestä ja yksi nainen, jotka kuitenkin onnistuivat pelastautumaan.

Turma sattui sankassa sumussa Kapellskärin edustalla Marön luona. Laivayhtiön tiedotuspäällikön Christa Grönlundin mukaan onnettomuudessa pienvene törmäsi Graceen.

Onnettomuuden silminnäkijä kertoo Expressen-lehden nettisivuilla tapahtumien kulusta:

-Istuimme kannella, kun kuulimme, että kellot alkoivat soida ja kaiuttimista kuului huutoa. Ehkä puoli minuuttia myöhemmin näimme veneen meressä aivan lähellä laivaa, sanoo Gracella matkustanut 20-vuotias Isac. Hän esiintyy haastattelussa vain etunimellään.

Marön asukas Sara Eklund kuuli törmäyksen keittiöönsä, muttei sumun takia nähnyt itse onnettomuutta. Eklund arvelee, että kyse oli taksiveneestä. "Melko suurikokoinen" vene upposi hänen mukaansa nopeasti.

-He selvisivät kuin ihmeen kaupalla, Eklund sanoo.

Gracella olleen Isacin mukaan kaatuneessa veneessä oli kolme ihmistä, joista kellään ei ollut pelastusliivejä. Vene upposi yhä syvemmälle ja ihmiset pyrkivät kiipeämään sen päälle. Isacin mukaan paikalle sattui pienempi vene, joka auttoi hätään joutuneita.

-Mutta oli niin sumuista, ettei kumpaankaan suuntaan nähnyt montakaan metriä. Siksi ei oikein nähnyt, mitä tapahtui.

Maröltä ei ole onnettomuuspaikalle matkaa kuin 200 metriä. Veneessä olleet kolme ihmistä tulivat Marölle, jossa he saivat kuivia vaatteita. Sen jälkeen meripelastus kuljetti heidät mantereelle.

-He eivät voineet kovin hyvin, he olivat valtavan järkyttyneitä, kuvailee Sara Eklund.

Grace-alus oli matkalla Turkuun, mutta kääntyi takaisin onnettomuuspaikalle. Sieltä se kuitenkin jatkoi jälleen matkaansa kohti Suomea noin 15 minuuttia myöhässä aikataulusta.

Pienveneen pelastustöihin osallistui myös Gracen oma pelastusvene. Viking Gracella oli turmahetkellä 1872 matkustajaa.

Viking Linesta kerrotaan, että matkustaja-aluksen ja pienveneen törmäykset ovat erittäin harvinaisia. Viking Linen aluksille niitä on sattunut parissa vuosikymmenessä vain muutamia.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.