Gourmet, kirja ihmisestä

Kirjailija Tuomas Vimman uusi kirja Gourmet kertoo ihmisestä, joka on gourmet. Hän on kiinnostunut ruoasta ja tuntee syvällisesti korkeatasoiset raaka-aineet sekä herkuttelutaidon. Hän myös arvostaa ruoanlaittoa taiteena.

Huomenta Suomessa vierailleen Vimman mielestä kirjan kannet kuvaavat hyvin sen sisältöä: sopivan syntinen, sopivan houkutteleva ja aika herkullisen näköinen.

Mikäli perinteisiä keittokirjoja ei huomioida, niin ruokaa on suomalaisessa kaunokirjallisuudessa kuvattu aika vähän, sanoo Vimma.

- Suomalaisessa kirjallisuudessa on vallinnut pikemminkin jonkinlainen pettuleipäkulttuuri. Meiltä puuttuu kokonaan ylenpalttisuuden ja luksuksen kulttuuri.

Tuomas Vimman mielestä suurin työ kirjan kirjoittamisessa oli "tutkintalinjan" päättäminen. Kun päätös sisällöstä tehtiin, taustatyön tekemisessä meni noin kaksi vuotta. Itse kirjoitusvaihe oli nopea ja helppo, se kesti vain pari kuukautta.

Lue myös:

    Uusimmat