Mainos

Göteborgin palo syttymissyytä tutkitaan

Göteborgin tuhoisan diskopalon syttymissyy oli tänään edelleen epäselvä. Viranomaiset eivät halunneet sulkea pois sen paremmin murhapolton kuin onnettomuudenkaan mahdollisuutta.

Varhain eilen sattuneessa palossa kuoli 60 nuorta, joista 40 on saatu tunnistettua. Apuna vaikeassa tunnistustyössä käytettiin mm. nuorten pitämiä koruja. Monet tapahtumapaikalle saapuneet vanhemmat eivät edelleenkään tänään tienneet, ovatko heidän lapsensa kuolleiden joukossa. Katastrofipaikalle tuotujen kukkien ja kynttilöiden määrä kasvoi koko ajan.

Monet halusivat tänään kunnioittaa katastrofin uhrien muistoa. Valtiopäivätalon edustalla Tukholmassa oli koko päivän tasainen jono ihmisiä, jotka halusivat kirjoittaa nimensä surunvalittelukirjaan. Kirkoissa muistettiin palon uhreja, ja jalkapallokentillä pidettiin minuutin hiljaisuus uhrien muistoksi.

Kuolleiden ja loukkaantuneiden joukossa oli kaikkiaan 19 eri kansallisuutta. Suurin osa makedonialaisen yhdistyksen tiloissa pidetyn diskon nuorista oli Makedoniasta, Jugoslaviasta, Somaliasta ja Iranista Ruotsiin muuttaneita.

Palossa loukkaantui yli 160 ihmistä, joista parikymmentä oli lauantaina edelleen sairaaloiden teho-osastoilla. Göteborgin pääsyyttäjä Ulf Norén sanoi tänään pitävänsä mahdollisena sitä, että palo oli tahallaan sytytetty. Hän arvioi todennäköisyyden olevan 50 prosentin luokkaa.

Göteborgin poliisin mukaan palon tutkimuksissa ei ole vielä saatu selville mitään varmaa. Tutkimusten odotetaan jatkuvan sunnuntaina ja maanantaina.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.