Mainos

Göteborgin diskopalossa neljä epäiltyä

Ruotsin poliisi epäilee neljää nuorta kuolemantuottamuksesta ja ruumiinvamman tuottamisesta Göteborgin diskopalon yhteydessä. Syyskuun tuhoisassa palossa menehtyi 63 nuorta.

Syyttäjä Ulf Nornin mukaan epäillyt neljä poikaa olivat traagisen lopun saaneen diskoillan pääjärjestäjiä. Heitä epäillään, koska he olivat huolimattomuuttaan sallineet lähes 400 henkilön oleskelun 150 henkilölle tarkoitetussa tilassa. Tämän ohella Norn mainitsee epäilykseen perustaksi mm. sen, että hätäuloskäyntinä toiminut portaikko oli huonekalujen ja muiden esineiden tukkima. 15-19 -vuotiaat pojat ovat myöntäneet rikosepäilyissä mainitut olosuhteet eli sen, että he järjestivät tilaisuuden ja päästivät sisään satoja osanottajia.

Epäillyt pojat olivat keskiviikkona poliisin kuulusteltavina. Kaikille on järjestetty oikeusavustaja. Erään asianajajan mukaan vielä ei ole selvää, aikooko poliisi nostaa asiasta syytteet ja mihin ne perustuvat. Katastrofin palotutkintaa johtava Rolf Johansson korostaa, että vielä ei ole voitu lopullisesti todistaa, oliko palo sytytetty, syttyikö se huolimattomuuden seurauksena vai johtuiko se jostain muusta syystä kuten viasta sähkölaitteissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.