Mainos

Goren viimeisin vetoomus hylättiin oikeudessa

Floridan korkein oikeus on hylännyt presidenttiehdokas Al Goren viimeisimmän vaatimuksen ääntenlaskennasta.

Oikeus tyrmäsi Goren kiireellisen vetoomuksen kaikkien äänten käsinlaskennasta osavaltion suurimmassa piirikunnassa Miami-Dadessa. Juuri tämä piirikunta oli päättänyt jättää käsinlaskennan väliin ja pitäytyä aikaisemmassa tuloksessa ajan puutteen vuoksi.

Kaksi muuta piirikuntaa aikoo kuitenkin tarkistaa kaikki äänet käsin ja Gore olisi halunnut, että myös Miami-Dade saadaan laskemaan kaikki äänensä uudelleen käsin.

Gorella on noin 930 ääntä vähemmän kuin vastaehdokkaalla, republikaanien George W. Bushilla Floridassa. Goren lähes viimeinen toivo oli saada lisä-ääniä Miami-Dadessa äänten tarkistuslaskennassa.

Clinton toivotteli kärsivällisyyttä

Bill Clinton

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on kommentoinut vaalisotkuja varovaisesti.

Kun häneltä kysyttiin pitäisikö Yhdysvaltain korkeimman oikeuden puuttua Floridan korkeimman oikeuden päätökseen vaalitulosten laskennasta, Clinton sanoi että hänen mielestään laki on asiassa selvä, mutta ehkä on kuitenkin parempi olla kommentoimatta asiaa.

Clinton sanoi, että vaalitaistelu on osa "terveellistä, poliittista prosessia" ja toivotti maansa kansalaisille kärsivällisyyttä vaalitulosten odottelussa.
(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.