Mainos

Gore tapaa Jeltsinin piakkoin

Yhdysvaltain varapresidentti Al Gore matkustaa myöhemmin tässä kuussa Moskovaan neuvottelemaan presidentti Boris Jeltsinin ja pääministeri Viktor Tshernomyrdinin kanssa. Matkasta ilmoitti Kremlin tiedottaja Sergei Jastrzhembski. Varapresidentti Gore osallistu maiden kauppa- ja muiden suhteiden lähentämiseksi perustetun Goren-Tshernomyrdinin -komission säännölliseen istuntoon.

Kysymykseen Washingtonin ja Moskovan äskeisistä riidanpoikasista Jastrzhembski vastasi, että maiden suhteet ovat pohjimmiltaan erittäin hyvät, vaikka ongelmia syntyy väistämättä aika ajoin.

-Yhdysvallat ei harjoita Venäjän-vastaista linjaa. Kumppanuutemme toimii, meillä on kypsä suhde, Kremlin tiedottaja totesi. Hän lisäsi kuitenkin, että Goren-Tshernomyrdinin -komissio yrittää tämän kuun istunnossaan käydä käsiksi kahnausta aiheuttaneisiin kysymyksiin.

Maiden suhteita ovat tänä vuonna mm. rasittaneet korkean tason vakoilupaljastukset. Lisäksi Yhdysvallat kovisteli elokuussa Venäjää Novaja Zemljan ydinkoealueen havaitusta "seismisestä tapahtumasta", jota Yhdysvallat epäili ydinkokeeksi. Venäjän mukaan kyseessä oli kuitenkin merenalainen maanjäristys.

Presidentti Jeltsin neuvotteli kesäkuussa presidentti Bill Clintonin kanssa johtavien teollisuusmaiden huippukokouksessa Denverissä Yhdysvalloissa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.