Mainos

Gore otti vastaan presidenttiehdokkuuden

Yhdysvaltain varapresidentti Al Gore on ottanut virallisesti vastaan presidenttiehdokkuuden demokraattien puoluekokouksessa Los Angelesissa.

Linjapuheessaan presidenttiehdokkuuden vastaanottanut Gore on puhunut tavallisen, työvätekevän amerikkalaisen puolesta. Teema kulki läpi niin sairausvakuutuksesta, koulutuksesta kuin minimipalkastakin puhuttaessa. Gore varoitti amerikkalaisia siitä, että republikaanit vievät kansakunnan takaisin menneisyyteen. Hän lupasi vaurautta, edistystä ja positiivisia muutoksia, jos hänet valitaan Valkoiseen taloon.
Goren Los Angelesin puoluekokouksen linjapuhetta on luonnehditty hyväksi, muttei loistavaksi. Puheessa oli enemmän sisältöä kuin republikaanikilpailija George Bush nuoremmalla, mutta Gore ei onnistunut yhtä hyvin kokonaisesiintymisessään.

Suuri valamiehistö hankala uutinen


Goren leiri sai varsin ikävän takaiskun aiemmin eilen kun tieto Clintonin seksiskandaalin aikaisia toimia tutkivasta suuresta valamiehistöstä vuodettiin julkisuuteen. Yksi Goren suurimmista haasteista on ollut päästä irti Clintonin aiheuttaman skandaalin seurauksista. Ikävä muistutus presidentin töppäilyistä tuli pahaan aikaan. Los Angelesiin kokoontuneet demokraatit kommentoivatkin varsin kitkerästi tietovuodon ajoitusta.

Kummankin pääpuolueen ehdokkaat ovat nyt virallisesti selvillä ja varsinainen vaalitaistelu pääsee vauhtiin. Marraskuun seitsemännen päivän vaaleihin on aikaa 82 päivää eli vajaat kolme kuukautta.

Ehdokkaiden väliset televisioitavat väittelyt on alustavasti suunniteltu lokakuulle. Tiedossa on ainakin kolme erillistä tilaisuutta. Varapresidenttiehdokkaiden on tarkoitus ottaa mittaa toisistaan julkisesti lokakuun alussa.
Goren leiri toivoo, että heidän ehdokkaansa saisi puoluekokouksesta hyvän lähtöpotkun kampanjalle ja samalla parempia lukuja mielipidemittauksiin. Gore oli edelleen torstaina noin 10 prosenttia Bushin takana eri gallupien mukaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.