Mainos

Gore ja Bush kävivät kolmannen väittelyn

Yhdysvaltain presidentinvaaliehdokkaat ovat käyneet kolmannen ja viimeisen televisioväittelynsä.

St. Louisissa pidetyssä väittelyssä keskeisiksi teemoiksi nousivat tavallisille ihmisille tärkeät asiat, kuten koulut ja terveydenhuolto. CNN-televisoyhtiön tekemän pikakyselyn mukaan Teksasin kuvernööri George Bush nousi väittelyn voittajaksi. Politiikan asiantuntijoiden mielestä varapresidentti Al Gore selvisi väittelystä paremmin.

Väittelyssä käytiin välillä kiivastakin sananvaihtoa, keskustelu oli selvästi kiivaampaa kuin kahdessa aiemmassa debatissa. Ehdokkaat tekivät samalla selväksi, että heidän esitystensä välillä onratkaisevan selkeitä eroja.

-Jos haluatte jonkun, joka on suurten lääkeyhtiöiden puolella, niin tuossa on miehenne, sanoi Gore viitaten Bushiin, kun puhuttiin terveydenhuollosta. Bush vastustaa kansallista terveydenhuoltosuunnitelmaa ja sanoo, että ongelmat voidaan ratkaista yksityisjärjestelmän ja paikallishallinnon avulla. Bush maalasikin Goren "huikeaksi tuhlariksi " ja syytti häntä hallinnon turhasta paisuttamisesta.

Viimeinen puristus alkaa

Ehdokkaat kiistelivät myös jälleen kerran erilaisista veroleikkausesityksistään ja siitä, kenelle valtiontalouden ylijäämä kuuluu.

Gore haluaisi käyttää suuren osan ylijäämästä valtiontalouden velkojen maksuun, Bush haluaa rahat veroleikkauksiin. Goren väitteiden mukaan Bushin verosuunnitelma hyödyttää vain suurituloisia ja Bush puolustautui sanomalla: "Jos maksaa veroja, siitä pitää myös hyötyä."

Presidenttikisan voitto on nyt kannassaan horjuvien käsissä. Arvelujen mukaan päättämättömiä äänestäjiä on näissä vaaleissa enemmän kuin aiemmissa, ja heidän on tällä kertaa hyvin vaikea päättää kantaansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.