Mainos

Gore ei luovuta Miami-Dadessa

Demokraattien presidenttiehdokas Al Gore ei aio tyytyä Miami-Daden piirikunnan vaalitulokseen, mikäli kiistanalaisia äänestyslipukkeita ei lasketa uudelleen käsin.

-

Demokraattien presidenttiehdokas Al Gore jätti viime yönä Yhdysvaltain liittovaltion korkeimpaan oikeuteen kirjelmän, jossa hän vastustaa republikaanisen vastaehdokkaansa George W. Bushin pyyntöä kieltää äänten käsinlaskenta Floridan piirikunnissa.

Goren mukaan ei ole liittovaltion asia kieltää osavaltiota tarkistamasta äänestyksen tulosta. Bushin tukijoukot ovat jättäneet liittovaltion korkeimpaan oikeuteen kaksi kannetta, joilla se pyrkii kumoamaan Floridan korkeimman oikeuden aiemman päätöksen käsinlaskennan sallimisesta.

Gore on kilvassa edelleen altavastaajan asemassa, sillä hänellä on ratkaisevassa Floridan osavaltiossa 930 ääntä vähemmän kuin Bushilla.

Eilen Goren leiri kärsi uuden takaiskun, kun Floridan korkein oikeus tyrmäsi kiireellisen vetoomuksen kaikkien äänten käsinlaskennasta osavaltion suurimmassa piirikunnassa Miami-Dadessa. Piirikunnan vaaliviranomaiset olivat aiemmin päättäneet keskeyttää ääntenlaskennan, sillä he katsoivat sunnuntaille annetun aikarajan olevan riittämätön.

Demokraattisen puolueen lakimies Ron Klain sanoi viime yönä Suomen aika, että puolue aikoo kyseenalaistaa piirikunnan vaalituloksen, mikäli se julistetaan ensi sunnuntaina ilman tarkistuslaskennan tuomia lisä-ääniä.
(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.