Mainos

Göran Perssonin suosio laskee

Ruotsin pääministerin suosion raju laskeminen saattaa muodostua rasitteeksi Ruotsin sosiaalidemokraattiselle puolueelle, arvioi ruotsalaistutkimuksen johtaja.

Ruotsin pääministerin Göran Perssonin suosio on laskenut, ilmenee tuoreesta mielipidetutkimuksesta. Göteborgin yliopiston Som-instituutin tekemästä tutkimuksesta selviää, että Perssonin kannatus on laskenut niin sosiaalidemokraattien kuin muidenkin ruotsalaisten keskuudessa. Tutkimuksesta kirjoittaa Svenska Dagbladet -lehti.

- Lukumme osoittavat, että Göran Persson on selvästi matkalla laskuun. Hänen lukunsa eivät ole niin alhaisia kuin 1990-luvun lopulla, mutta eivät myöskään läheskään niin korkealla kuin suosionsa huipulla 2002, kertoi tutkimusta johtanut valtiotieteen professori Sören Holmberg.

Tutkimusraportti julkistetaan kokonaisuudessaan kesäkuussa, ja sen vuoksi Holmberg ei halunnut vielä kertoa tarkkoja lukuja. Persson saattaa professorin mukaan muodostua rasitteeksi Ruotsin sosiaalidemokraattiselle puolueelle.

- Hänestä saattaa muodostua riippakivi sosiaalidemokraateille seuraavissa vaaleissa, jos nämä käänteet jatkuvat, Holmberg analysoi.

Som-instituutti on tutkinut Ruotsin puoluejohtajien suosiota 18 vuoden ajan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.