Mainos

Googlen toimet Kiinassa eivät jää seuraamuksitta

Googlen ilmoitus hakutulojen sensuroinnin lopettamisesta Kiinassa sekä yhtiön kiinalaisen sivuston toiminnan mahdollinen alasajo tulee todennäköisesti aiheuttamaan jälkiseurauksia. Kiinan kommunistinen puolue on hyvin varuillaan, että internetistä ei tulisi kontrolloimatonta foorumia maan 360 miljoonalle netin käyttäjälle.

Googlen ilmoituksen jälkeen google.cn -sivuston kautta voi löytyä aiemmin sensuroitua materiaalia, kuten kuvia vuoden 1989 verisestä opiskelijamellakan tainnuttamisesta.

Mikäli kiinalainen google.cn -sivusto sulkeutuu, saattaa Kiinan hallitus rajoittaa myös pääsyä Googlen päähakukoneeseen, jolla voi myös tehdä kiinankielisiä hakuja. Tosin "Kiinan palomuuri" estää nykyiselläänkin monia käyttäjiä avaamasta hakutuloksia.

- Yleinen suuntaus kuluneen vuoden ajan Kiinassa on ollut syyttää ulkomaalaisia kylmän sodan ajatusmaailmasta ja Kiina-vastaisuudesta, kertoo kiinalaisen internetin käytön asiantuntija Rebecca MacKinnon Open Society -instituutista.

- En osaa ennakoida kuinka Kiina reagoi viimeaikaisiin tapahtumiin, mutta luultavasti se ei tule olemaan kaunista, hän jatkaa.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.