Mainos

Googlen Chrome haastaa Microsoftin Explorerin

Hakukonejätti Google aikoo heittää kapuloita Microsoftin rattaisiin myös selainpuolella.

Eilen julkisuuteen lipsautettu Chrome-hanke yrittää kaventaa Microsoftin Internet Explorerin asemaa maailman tietokoneiden vakioselaimena. Tähän mennessä säätiöpohjainen Mozilla Firefox ja Applen Safari ovat voittaneet Explorerilta puolelleen vain 10-25 prosenttia verkon käyttäjistä.

Google lupaa virtaviivaisen ja yksinkertaisen työkalun nettisisällön selaamiseen. Omalla netin perustyökalulla hakuyhtiö paaluttaa myös reviiriään tulevaa varten.

Gmailin lisäksi Google tarjoaa jo nyt verkon yli vaihtoehtoja Microsoftin Office-paketin standardityökaluille.

- Meidän näkemyksemme mukaan keskeisessä asemassa on paitsi kuluttajan tietoturva ja suoja haittaohjelmistoilta, mutta myös se, että millä tavalla käyttäjä pystyy hallitsemaan yksityisyyttään verkossa. Ja selaimet on avainasemassa liittyen kaikkien verkkosovellusten ja palveluitten toimivuuteen, selvittää Microsoftin Suomen markkinointijohtaja Jukka Veräväinen.

Jatkossa yhä useampi oleilee netissä langattomasti. Google voisi Chrome-selaimellaan kilpailla esimerkiksi Applen mobiilisovellusputiikin kanssa.

Nokiakin on näihin kahinoihin ilmoittautunut, mutta Symbian-leiriltä ainakaan jakelu ei ole onnistunut. Google toivottaa kilpailijat mukaan mobiilimarkkinoiden kehitystyöhön.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.