Mainos

Googlen älylaseihin luun kautta välittyvä ääni? Tekniikka ollut MTV3:n testattavana

Googlen kohuttu älylasiprojekti on päässyt siihen vaiheeseen, että ensimmäiset ohjelmistokehittäjät ovat saamassa laitteita testikäyttöön.

Teknologiasivusto The Verge raportoi eräästä mielenkiintoisesta laseihin liittyvästä yksityiskohdasta. Yhdysvaltain telehallintoviranomaisille annetuissa tiedoissa vihjataan, että älylasit sisältäisivät "värisevän elementin", jonka avulla ääniä välitetään käyttäjän pään kautta.

The Verge toteaa, että luultavasti kyse on luun värähtelyä käyttävästä tekniikasta.

MTV3 Uutiset on testannut luun kautta välitettävää ääniteknologiaa kesällä 2011. Tuolloin testissämme oli japanilaisen Goldendancen vedenpitävät kuulokkeet, joiden tekniikka perustui äänen välittymiseen sisäkorvan kuuloelimille suoraan luun kautta.

, että kyseinen tekniikka todellakin toimii ja ääni välittyi kuulijalle luun värähtelyn kautta.

Kuulokkeiden tarjoama äänenlaatu ei kuitenkaan vaikuttanut erityisen hyvälaatuiselta. Luun kautta välitetty ääni kuulosti nimittäin melko etäiseltä ja lattealta.

Koska testattavana oli vedenpitävät kuulokkeet, testasimme tekniikan toimivuutta myös veden alla. Yllätykseksemme luun kautta välitetty ääni sai veden alla lisää puhtia ja "syvyyttä".

Kyseinen tekniikka saattaa olla hyödyllinen huonokuuloisille. Osa kuulovaurioista johtuu tärykalvon vaurioista. Luun kautta johdettu värähtely ohittaa kuitenkin tärykalvot ja etenee suoraan sisäkorvaan.

Odotammekin mielenkiinnolla, minkälainen äänitoteutus Googlen älylaseissa tulee olemaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.