Mainos

Google: Satasen Android-puhelimet ensi vuonna

Googlen hallituksen puheenjohtajan Eric Shmidtin mukaan Google aikoo pysyä pelkästään älypuhelimissa. Kun häneltä kysyttiin, aikooko Google tehdä käyttöjärjestelmän peruspuhelimiin, hän vastasi: "mikset ostaisi älypuhelinta".

Mobile World Congress –tapahtumassa Barcelonassa puhunut Schmidt sanoi, että oleellisempaa kuin tehdä peruspuhelimia, on saada älypuhelinten hinnat samalle tasolle kuin peruspuhelinten.

– Se tapahtuu ensi vuonna. Ensi vuonna Android-puhelimia saa sadalla dollarilla, Schmidt sanoi.

"Internet on kuin vesi"

Schmidt ei usko, että viranomaisilla on pidemmän päälle mahdollisuuksia rajoittaa Googlen toimintaa. Googlella on Schmidtin mukaan ollut viranomaisten kanssa ongelmia 25 maassa kun yhtiö toimii 125 maassa.

– Internet on kuin vesi , se kyllä löytää reittinsä. Ihmiset kyllä keksivät tavan etsiä internetistä tietoa. En usko viranomaisten mahdollisuuksiin rajoittaa tätä, Schmidt sanoi.

Schmidtin mukaan tällä vuosikymmenellä teknologia leviää vauhdilla alueille, joissa internetiä ei vielä käytetä. Hän pitää internetiä tärkeänä ihmisten itsenäisyyden kannalta ja joukkoja kokoavana demokratian voimana.

– Tulevaisuudessa diktaattoreita on vähemmän.

Schmidt muistutti, että internetin merkitys korostuu kriiseissä. Hän käytti esimerkkinä Japanin tsunamia, jonka jälkeen ihmiset massoittain ilmaisivat verkon ja sosiaalisen median välityksellä haluaan auttaa.

(MTV3 - Barcelona)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.