Mainos

Google räväytti: Kaikille palkankorotus, mutta vuotajalle potkut

Googlen toimitusjohtaja Eric Schmidt on luvannut yhtiön työntekijöille reilun palkankorotuksen. Fortune kertoo, että Googlen työntekijöille lähetettiin sähköposti, jonka mukaan kaikki 25 000 työntekijää saavat kymmenen prosentin palkankorotuksen ja lisäksi 1000 dollarin joulubonuksen.

Sähköposti pääsi vuotamaan nopeasti julkisuuteen. CNN kertoo, että Google on antanut tietojen vuotajalle potkut. Potkut annettiin vain joitakin tunteja vuodon paljastuttua. Google ei ole kommentoinut asiaa.

Osaavien työntekijöiden katoaminen todellinen ongelma

Google pyrkii palkankorotuksilla pitämään työntekijänsä yhtiössä. Se ei kuitenkaan välttämättä riitä estämään yhtiön lahjakkaimpien työntekijöiden vilkuilua muihin, tuottoisampiin tehtäviin.

Viime viikkojen aikana Google on menettänyt palkkalistoiltaan merkittäviä työntekijöitä, kuten YouTuben perustajajäsen Chad Hurleyn, AdMobin perustajajäsen Omar Hamouin ja Google Mapsin luojan Lars Rasmussenin. Rasmussen kertoi lähtiessään Sydney Morning Heraldille, että Googlen koon kasvu estää työntekijöitä tekemästä asioita kunnolla. Rasmussen suuntasi Facebookiin, jossa on noin 2000 työntekijää.

Osaavien työntekijöiden poistuminen muihin yrityksiin ei ole vain Googlen ongelma. Myös esimerkiksi Microsoftin ja Yahoon kerrotaan menettäneen työntekijöitään Facebookille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.