Mainos

Google pyytää kiinalaisilta kirjailijoilta anteeksi

Internetjätti Google on pyytänyt julkisesti anteeksi kiinalaisilta kirjailijoilta kirjojen luvatonta kopiointia. Google myönsi kopioineensa kiinalaisten tekijänoikeuksien alaisia kirjoja Google Books -kirjastoprojektiinsa. Projektin tarkoitus on digitalisoida kirjoja ja laittaa ne saataville verkkoon.

Google Booksin Aasian ja Tyynenmeren alueen johtaja Erik Hartmannin lausunto lähetettiin kiinalaisten kirjailijoiden yhdistyksen sivulle (Chinese Writers Association), kertoo uutistoimisto AFP. Yhdistys on ollut yksi Googlea vahvasti syytellyt taho.

Hartmann esiintyi myös Kiinan valtion televisiossa ja myönsi ymmärtävänsä, että kirjojen luvaton skannaus on suututtanut kiinalaiset kirjailijat.

- Viimeisten kuukausien aikana käydyt keskustelut ovat osoittaneet, että yhteydenpitomme kiinalaisiin kirjailijoihin ei ole ollut riittävän hyvällä tasolla. Google haluaa pyytää anteeksi kiinalaisilta kirjailijoilta, Hartmann totesi lausunnossaan.

Korvauksista neuvotellaan

Toinen kiinalainen järjestö, China Written Works Copyright Society kertoo, että kaikkiaan jo tuhansia kiinalaisten kirjailijoiden kirjoittamia kirjoja on lisätty Google Books -projektiin. Järjestö keskustelee parhaillaan Googlen kanssa tekijänoikeuskiistojen ratkaisemiseksi sekä maksettavista korvauksista. Kiinalaiset kirjailijat ovat toistaiseksi kieltäytyneet Googlen tarjouksista.

Google Books -hanke on nostanut vastalauseita kirjailijoilta ja kustantajilta myös Yhdysvalloissa, Ranskassa, Saksassa ja muissa maissa.

Lue myös:

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja