Mainos

Google-pomoille tuomio kiusaamisvideosta

Italialainen oikeusistuin on tuominnut kolme internetyhtiö Googlen johtajaa yksityisyyden loukkaamisesta kuuden kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.

Oikeusjuttu koski vuonna 2006 kuvattua nettivideota, jossa torinolainen koululaisjoukko kiusasi Downin syndroomasta kärsivää poikaa. Kiusaajat olivat ladanneet videon Google Video -palveluun.

Syyttäjien mukaan Google syyllistyi piittaamattomuuteen antaessaan videon jäädä sivuilleen kahden kuukauden ajaksi, vaikka useat netinkäyttäjät olivat vaatineet sen poistamista. Tapauksesta kanteen olivat nostaneet kiusatun pojan isä sekä down-etujärjestö Vivi Down.

Googlen mukaan se oli poistanut videon sivuiltaan heti saatuaan tiedon asiasta. Yhtiö myös sanoi tehneensä yhteistyötä viranomaisten kanssa kiusaajien tunnistamiseksi ja saattamiseksi vastuuseen.

Google aikoo valittaa tuomiosta. Sen mukaan kyseessä on huolestuttava ennakkotapaus, koska tuomion saaneet eivät olleet missään vaiheessa tekemisissä videon kanssa. Googlen mukaan EU:n tai Italian lainsäädäntö ei velvoita sitä valvomaan, mitä käyttäjät lataavat palveluun.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.