Mainos

Google-pomo: Ihmisen kuolemattomuus yhä realistisempi vaihtoehto

Teknologiayhtiö Googlen teknisellä johtajalla Ray Kurzweililla on kovia visioita ihmisten elinikää koskien.

Kurzweil totesi Global Future 2045 World Congress -tapahtumassa, että nopeasti kehittyvä teknologia on tekemässä realistisemmaksi ajatuksen ihmisten kuolemattomuudesta.

Asiasta kertoo CNBC teknologiasivuillaan.

Kurzweil uskoo, että 10-20 vuoden sisällä terveyteen ja lääketieteeseen on tulossa valtavia muutoksia

- Tuhat vuotta sitten odotettavissa oleva elinikä oli kaksikymmentä vuotta. Kaksinkertaistimme sen 200 vuodessa. Luultavasti jo alle 15 vuodessa saavumme tieteellisessä kehityksessä pisteeseen, jossa pystymme lisäämään ihmisten elinikää nopeammassa tahdissa kuin aikaa kuluu.

Kurzweilin mukaan lääketieteessä on tehty jo valtavia edistysaskelia suhtautumalla biologiaan sovellusten tavoin ja ohjelmoimalla soluja uudelleen sairauksien parantamiseksi.

- Nämä teknologiat ovat tuhat kertaa tehokkaampia vuosikymmenen loppuun tultaessa, ja 20 vuodessa nämä teknologiat ovat jo miljoona kertaa tehokkaampia, hehkuttaa Kurzweil.

Global Future 2045 World Congress -tapahtumassa tutkijat keskustelevat ihmiskunnan tulevaisuudesta ja eliniän pidentämisestä.

Tapahtuman järjesti 2045 Initiative, joka on 32-vuotiaan venäläisen liikemiehen Dmitry Itskovin perustama projekti. Projektin päämääränä on kehittää teknologiaa, jonka avulla yksilön tietoisuus voitaisiin siirtää ei-biologiseen isäntään, jotta ihmiset voisivat lopulta elää ikuisesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.