Mainos

Google Plussan tietoturva askarruttaa – "Ei kaikkia tietoja samaan käsilaukkuun"

Sosiaalisen median tutkija Vilma Lehtinen tietotekniikan tutkimuslaitos HIIT:stä ei liittynyt Google Plussaan, koska häntä pelotti antaa kaikkia tietojaan saman yhtiön käyttöön.

Jos käyttää jo Gmail-sähköpostia, Google voi käytännössä yhdistää sähköpostitilin sekä hakukonehakujen tiedot käyttäjän Google Plus-tiliin.

– En halua pistää kaikkia tietojani samaan käsilaukkuun ja liittää Google Plus- tiliä koko muuhun elämääni, joka Gmailissa on. Jos on yksi firma, jolla on kaikki tiedot siitä, mitä teemme, tietoja on tosi helppo yhdistää.

Tutkija toivoo läpinäkyvyyttä

Myös markkina-analyytikko Santtu Toivosen mielestä Google on tiedon valtias. Hän ei kuitenkaan usko, että uusimpaan sovellukseen liittyminen tekisi maailmasta turvattomampaa paikkaa.

– Uskon, että olemme jo pitkään olleet menossa siihen suuntaan, että tieto leviää.

Lehtinen toivoo Googlelta läpinäkyvyyttä.

– Voivatko ne käyttää tietoja sellaisiin tarkoituksiin, joita emme vielä välttämättä pysty näkemään? Toivon, että firmat olisivat avoimia siitä, mitä tietoja ne ihmisistä kerävät ja jakavat.

Kohdennetut mainokset eivät ahdista käyttäjää

Tietoja voidaan käyttää esimerkiksi kohdennettuihin mainoksiin.

Google Plussaa pari viikkoa käyttänyttä Juho Makkosta tämä ei ahdista.

– Jokainen tahtoo tehdä näillä palveluilla rahaa, ja sitä tehdään tiedolla. Nämä ovat ilmaisia palveluita ja niistä on minulle hyötyä.

Makkosen kokemusten mukaan sähköpostiviestien sisältöön perustuvia mainoksia näkee jo Gmailissa.

– Se on ihan selvä, että siellä niitä luetaan ja analysoidaan. Näen sen näin, että itsellä on tietoa, jota ei halua kaupallisen toimijan haltuun, sitä ei kannata internettiin pistää.

Google julkaisi uuden yhteisöpalvelunsa pari viikkoa sitten. Yhtiön tarkoituksena on tehdä tuotteesta varteenotettava kilpailija Facebookille.

Katso Jussi Karhusen juttu (Seitsemän uutiset 19.7.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.