Mainos

Google panostanut Android-kännyköiden puheohjaukseen

Hakukonejätti Google toivoo, että sen uusi "voice actions" -puhekomento-toiminto tehostaa Android-puhelimien menekkiä. Äänikomennoilla käyttäjä voi ohjata puhelinta ja suorittaa tehtäviä ilman näppäinkomentoja.

Tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan Android oli parhaiten myynyt älypuhelimien käyttöjärjestelmä Yhdysvalloissa tämän vuoden toisella neljänneksellä.

Hiljattain Google kertoi, että päivittäin otetaan käyttöön yli 200 000 Androidia käyttävää laitetta.

- Aiemmin oli helppoa selailla nettiä ääntä käyttämällä, mutta ihmiset tekevät paljon muutakin, toteaa tuotevastaava Hugo Barra Britannian yleisradion BBC:n teknologiasivuilla.

- Nyt voit laatia puheellasi tekstiviestejä, sähköposteja, muistutuksia, asettaa herätyskellon, saada ajo-ohjeita ja etsiä musiikkia. Kyseessä on todellakin vuorovaikutus laitteen kanssa kaikkein yksinkertaisimmalla tavalla, eli käyttämällä ääntä.

Barra kertoo, että "voice actions" on Googlen merkittävin edistysaskel puheentunnistuksessa sitten pari vuotta sitten julkistetun äänihakupalvelun.

Uutisblogi SearchEngineLand toteaa, että kyseiset parannukset alleviivaavat, kuinka vakavasti Google ottaa mobiilistrategiansa.

- Yksi ällistyttävistä asioista tässä kaikessa on, että Android-käyttöjärjestelmä näyttää ilmestyneen markkinoille kuin tyhjästä. Tämän vuoden alusta lähtien Androidia käyttävien laitteiden määrä on kasvanut räjähdysmäisesti, kertoo sivustosta vastaava Danny Sullivan BBC:lle.

- Ihmiset todellakin luulivat, että iPhone tulisi hallitsemaan, mutta nyt asia vaikuttaakin kahden ottelijan kisalta.

Applella on käytössä Siri-sovellus, jonka avulla käyttäjät voivat hakea ravintoloiden osoitteita tai elokuvalistauksia äänikomentojen avulla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.