Mainos

Google palkkasi internetin isän

Vinton Cerfi on palkattu Googleen. Hänen tehtävänään on seuraavan sukupolven internetsovellusten kehittäminen.

Hakukoneyhtiö Google on palkannut riveihinsä internetin isänä tunnetun Vinton Cerfin. 62-vuotias Cerf on 1970-luvun alusta lähtien tehnyt uraauurtavaa työtä tietoverkkoteknologian kehittämiseksi.

Cerf siirtyy Googleen MCI-puhelinyhtiön palveluksesta. Googlessa hänen tehtävänään on seuraavan sukupolven internetsovellusten kehittäminen.

Cerf on vuodesta 1999 lähtien toiminut työnsä ohessa internetin osoitejärjestelmää hallinnoivan, voittoa tavoittelemattoman ICANN-järjestön puheenjohtajana, jona hän aikoo jatkaa Googlelle siirtymisen jälkeenkin.

Kalifornialaistaustainen Cerf on koulutukseltaan tietojenkäsittelytieteen tohtori UCLA-yliopistosta. 1980-luvulla hän kehitti varhaisen MCI Mail -sähköpostiohjelman. Viime aikoina hän on tutkinut Nasan kanssa mahdollisuutta ulottaa internet avaruuteen.

Googlen pääjohtajan Eric Schmidtin mukaan Cerf on yksi aikamme suurista teknologian kärkinimistä.

-Hänen teknologiavisionsa on auttanut luomaan kokonaisia uusia teollisuudenaloja, jotka ovat muuttaneet monin tavoin elämäämme. Meillä kunnia toivottaa hänet tervetulleeksi Googleen, Schmidt sanoo.

Hyvin menestynyt Google on viime aikoina palkannut riveihinsä pitkän liudan kovia internetmaailman kovia nimiä uusien internetin käyttötapojen löytämiseksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.