Mainos

Google palkkasi Apple-pomon "salaiseen hankkeeseen"

Hakukonejätti Google on onnistunut kaappaamaan palkkalistoilleen Applen johtajistoon kuuluneen Simon Prakashin. VentureBeat sivuston mukaan Prakash palkattiin Googlelle "salaisen hankkeen" pariin.

Kyseessä on merkittävä siirto, sillä Google ei ole koskaan aiemmin palkannut Applelta näin kovan tason henkilöä. Oman mausteensa soppaan tuo se asia, että Yhdysvaltain oikeusministeriö tutkii parhaillaan väitteitä, joiden mukaan myös Google ja Apple ovat kehitelleet sopimusta, jolla estettäisiin työvoiman palkkaaminen kilpailijoilta. Väitetyn keinottelun avulla yhtiöt pyrkivät pitämään työntekijöidensä palkkiot aisoissa.

Prakash on työskennellyt Applella kahdeksan vuotta ja hän nousi yhtiössä tuotteiden laadusta vastaavaksi johtajaksi.

Nyt hän kuitenkin alkaa työskennellä Googlelle salaisessa projektissa. VentureBeat arvioi, että projektia vetää Sergey Brin, joka on yksi Googlen perustajajäsenistä. Brin on ollut vastuuhenkilönä useissa Googlen salaisissa tutkimus- ja kehityshankkeissa. Sivuston mukaan Googlella on käynnissä useita tuoteprojekteja, joiden parissa Prakash saattaa aloittaa työskentelyn.

Nokian leiristä palkattu myös väkeä Googlen salaisiin hakkeisiin

Marraskuussa kerrottiin, että Google on palkannut Nokian leiristä tutkijoita salaisessa paikassa sijaitsevaan tutkimuslaboratorioonsa. Google X -laboratoriossa tutkitaan ja kehitetään erilaisia villejä ideoita, joista osasta saattaa tulevaisuudessa nousta Googlen suosiota nostavia tuotteita.

The New York Timesin tietojen mukaan salaiseen laboratorioon olisi palkattu Nokia Labsin kehittäjien lisäksi väkeä myös Microsoftilta, Stanfordista, MIT:sta ja New Yorkin Yliopistosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.