Mainos

Google ostaa YouTuben

Räjähdysmäisen suosion saaneen YouTube-sivuston osto vahvistaa Googlen asemaa nettivideobisneksessä.

Hakukoneyhtiö Google on ostanut internetissä videoita välittävä YouTube-sivuston. Kauppahinta oli noin 1,65 miljardia dollaria eli noin 1,31 miljardia euroa.

Hintaa pidetään suurena, sillä YouTube on varsin uusi palvelu. Sivusto perustettiin helmikuussa 2005. Palvelun omistajat kertovat saaneensa rahoitusta ensimmäisen kerran saman vuoden marraskuussa, tuolloin Sequoia Capital -yhtiö sijoitti YouTubeen noin 2,8 miljoonaa euroa.

Sata miljoonaa katselukertaa päivittäin

Erilaisten videoiden jakamiseen keskittynyt palvelu on kasvattanut suosiotaan huimaa vauhtia. Palvelun omistajien mukaan sivulta katsotaan videoita sata miljoonaa kertaa vuorokaudessa.

YouTuben verkkosivulla voi katsoa esimerkiksi käyttäjien itsensä tekemiä videoita, sivuille lähetettyjä pätkiä televisio-ohjelmista tai elokuvista sekä musiikkivideoita. Palvelu on maksuton.

Google maksaa kaupan omilla osakkeillaan. YouTube -palvelu jatkaa toimintaansa omissa tiloissaan ja kaikki sen 65 työntekijää saavat jatkaa töissään.

YouTuben ja Googlen oman Google Video -palvelun kanssa yhtiö hallitsee nyt noin 60 prosenttia nettivideomarkkinoista. Googlen pääjohtajan Eric Schmidtin mukaan yhtiö aikoo laajentaa jalansijaansa internetvideobisneksessä myös YouTube -kaupan jälkeen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.