Mainos

Google käynnisti H1N1-rokotefinderin

Hakukoneyhtiö Google on käynnistänyt uuden hakuohjelman sikainfluenssan innoittamana. Uudella influenssahaulla voi etsiä rokotuspaikkoja sekä kartoittaa influenssatilannetta Yhdysvalloissa.

Yhtiö arvioi, että sen uusi hakuohjelma on lähiaikoina esillä myös Yhdysvaltain hallituksen nettisivuilla sekä Yhdysvaltain keuhkojärjestön sivuilla.

Yhtiön mukaan sillä ei ole kuitenkaan ole vielä hallussaan kattavaa tietoa kaikista sikainfluenssarokotteita jakavista klinikoista.

- Projekti on vasta alkamassa. Meillä ole toistaiseksi tietoa kaikista sikainfluenssarokotteita jakavista klinikoista useilta alueilta, kertovat Googlen edustajat Roni Zeiger ja Jennifer Haroon nettiblogissaan.

Uuden hakuohjelman tarkoituksena on saattaa kaikki tarvittava H1N1-rokotustieto samaan paikkaan.

- Rokotetuotanto on hitaampaa kuin odotettiin ja sen vuoksi on mielestämme tärkeää koota tieto rokotteista ja rokotuksista johdonmukaisella tavalla.

Googlella on ollut jo vuoden ajan käynnissä toisenlainen hakuohjelma "google.org/flutrends", jossa arvioidaan flunssan esiintymistä yhteen koottujen Google-hakutietojen perusteella. Palvelussa on mukana 20 maata.

Toistaiseksi uusi rokotehaku " google.com/flushot " koskee vain Yhdysvaltoja.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.