Mainos

Mount Everestillä kuollut Google-pomo työskenteli huippusalaisessa yksikössä

Hakukonejätti Google on esittänyt surunvalittelunsa menetettyään eilen korkean tason johtajansa Mount Everestillä sattuneessa lumivyöryssä. 

33-vuotias Dan Fredinburg kuoli Mount Everestillä sattuneessa lumivyöryssä päähän kohdistuneeseen vammaan.

– Olemme tavattoman murheellisia tapahtuneen johdosta. Valitettavasti olemme menettäneet yhden omistamme tässä tragediassa, Googlen tiedotteessa sanotaan. 

Googlen mukaan Everestillä oli samalla perusleirillä myös kolme muuta Googlen työntekijää. Hekin loukkaantuivat lumivyöryssä, mutta kenenkään tila ei ole hengenvaarallinen. Heidät pyritään kuljettamaan kotiin mahdollisimman nopeasti.

Kiipeily- ja elämysmatkayhtiön Jagged Globen markkinointijohtaja Tom Briggs sanoo brittiläisessä The Guardian-lehdessä, että Mount Everestin perusleirillä olleet kiipeilijät näkivät, mitä oli tulossa. 

Uutinen innokkaana Everestin kävijäna tunnetun Fredinburgin kuolemasta levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa.

 

Mount Everestin perusleiristä on löydetty jo 18 kuolonuhria Nepalissa tapahtuneen voimakkaan maanjäristyksen myötä. Ylemmillä leireillä olevien kerrotaan kuitenkin olevan kunnossa.

Fredinburg työskenteli Google X-yhtiössä

Fredinburg oli yksityisyysasioihin keskittyneen yksikön johtaja Google X:ssä, joka on Googlen erittäin salainen innovaatiokeskus.

Fredinburg oli aloittamassa Google Street View -karttasovellukseen kuuluvaa projektia saada kartastoon liitettyä reitti Everestin perusleirille.

Hän oli mukana myös useissa muissakin Everestiin liittyvissä Google-projekteissa, joihin kuului muun muassa Street View -kameran vieminen vuoren huipulle.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.