Google investoi satoja miljoonia Haminaan - töitä jopa 800:lle

Google kertoo investoivansa Haminan palvelinkeskukseensa 450 miljoonaa euroa lisää.

Googlen mukaan uudet rakennustyöt tarjoavat laajimmillaan työtä arviolta 800 insinöörille ja rakennustyöntekijälle, joista suurin osa on suomalaisia.  

– Investointi tulee tuplaamaan muutaman vuoden sisällä palvelinkeskuksen toiminnan ja tuo muutamia kymmeniä työpaikkoja aika pian lisää ja suurin piirtein tuplaa nykyisen työntekijämäärän. Google sitoutuu tänne Haminan alueelle hyvin voimakkaasti, ja tämän rakennus- ja datakeskusinvestoinnin lisäksi myös pyrkii tehostamaan yhteistyötä paikallisen koululaitoksen ja yritysten kanssa. Lisäksi tähän liittyy projekteja Aalto-yliopiston kanssa, kertoo paikan päältä Haminasta MTV Uutisten toimittaja Raimo Pitkänen. 

Yhtiön pitämässä tilaisuudessa oli paikalla myös pääministeri Jyrki Katainen (kok.).  

Katainen totesi, että kyseessä on yksi suurimpia suoria kansainvälisisä investointeja Suomeen.  

Google on tähän mennessä sijoittanut Haminan datakeskukseensa 350 miljoonaa euroa. Yhtiö osti Storan Enson entisen Summan paperitehtaan vuonna 2009 ja otti datakeskuksen käyttöön 2011.

Yhtiö kertoi jo vuonna 2009, että se halusi datakeskukselle paikan, jota voi myös laajentaa.  

Haminan palvelinkeskus palvelee käyttäjiä ympäri maailman. Se työllistää tällä hetkellä täysipäiväisesti noin 125 ihmistä.  

Suomi ja muut pohjoisen Euroopan maat ovat menestyneet kilpailussa suurista datakeskuksista, koska kylmä ilmasto alentaa energiasyöppöjen datakeskusten viilentämiskustannuksia.

Suomeen on luvassa myös Microsoftin datakeskus. Sijoituspaikaksi on povattu joko Oulua tai Kajaania.


Lue myös:

    Uusimmat