Mainos

Google haluaa päästä kuuhun - 29 joukkuetta mukana kilpailussa

Hakukonejätti Google on vauhdittamassa kuun uutta valloitusta. Yhtiön järjestämään Lunar X Price-kisaan osallistuu 29 joukkuetta seitsemästätoista eri maasta.

Google ja X Price -säätiö julkistivat kuukilpailun vuonna 2007. Kisan voittamiseksi yksittäisen joukkueen on lähetettävä kuuhun robotti. Robotin täytyy pystyä liikkumaan kuun pinnalla. Samalla sen on pystyttävä lähettämään paikan päältä HD-videota takaisin maahan. Ensimmäisen onnistuneen yrityksen tehnyt joukkue saa palkinnoksi kaksikymmentä miljoonaa dollaria. Toiseksi tullut joukkue voittaa viisi miljoonaa dollaria

- Yksityinen kisa kohti kuuta on nyt virallisesti käynnissä. Kisaa julkistaessamme luulimme, että siihen saattaisi osallistua tusinan verran riittävän lahjakasta ja rohkeata joukkuetta. Sen sijaan meillä on nyt lähes 30 sankarillista innovaattoria johdattamassa meitä uudestaan kuuhun, toteaa X Prize -säätiön puheenjohtaja Peter Diamandis.

Teknologiasivusto CNET kertoo sivuillaan, että rahapalkinnot eivät ole välttämättä kisan tärkein asia. Lunar X Prize -kisan avulla avaruuden tutkimusmatkoja siirretään hallituksen organisaatioilta yksityisille tahoille. Tämä on tulossa entistäkin tärkeämmäksi avaruustutkimuksessa, sillä esimerkiksi avaruusjärjestö NASA on joutunut budjettileikkausten kouriin

Myös NASA tulee hyötymään Google Lunar X Prize -kisasta. Diamandiksen mukaan osa joukkueista myy tietojaan avaruusjärjestölle.

Voittajajoukkueen pääsyn kuuhun uskotaan kestävän ainakin vuoteen 2015 asti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.