Mainos

Google esitteli uuden hakualgoritmin

Hakukoneyhtiö Google on kehittänyt uuden hakualgoritmin, jota se kutsuu kolibriksi. Yhtiö uudistaa nyt hakuohjelmoinninsa, jotta haku selviää pidemmistä ja monimutkaisemmista hakusanoista.

Viimeisin algoritmi julkaistiin viime kuussa ja se vaikuttaa Hakuosaston vanhemman varatoimitusjohtaja Amit Singhalin mukaan 90 prosenttiin internetissä tapahtuvista hauista.

Syy algoritmiuudistukseen on se, että Google yrittää pysyä internetin käyttäjien evoluution perässä. Hakualgoritmillä yritetään löytää hakusanoille vastaavuuksia internetistä aikaisempaa paremmin.

– Muistatteko mitä haun tekeminen oli vuonna 1998? Istuit alas, käynnistit laatikkokoneesi, soitit vinkuvalla modeemilla ja naputtelit muutamia avainsanoja. Sait kymmenen sinistä linkkiä internetsivuille, joilla oli juuri ne sanat", Singhal kirjoitti erillisessä blogikirjoituksessaan.

– Maailma on muuttunut paljon niistä ajoista. Miljardit ihmiset ovat nykyään internetissä ja internet on kasvanut eksponentiaalisesti. Voit nykyään kysyä mitä tahansa voimakkaalta pieneltä laitteelta taskussasi.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.