Mainos

Golden Globe -ehdokkaat julki

Tämän vuoden tunnustukset jaetaan tammikuun puolivälissä.

Elokuva-alan kuluvan vuoden Kultainen maapallo -palkintoehdokkaat on julkistettu. Vahvimmin ehdolla palkinnoille ovat Alexander Paynen ohjaama tragikomedia Sideways ja Martin Scorsesen draama Aviator. Sideways nappasi seitsemän palkintoehdokkuutta, kun Howard Hughesin elämää kuvaava Aviator taas vei kuusi ehdokkuutta.

Näyttelijöistä Jamie Foxx on ehdolla voittajaksi kolmessa sarjassa, joihin lukeutuu tunnustus parhaalle miesnäyttelijälle. Miesnäyttelijöistä pääsivät ehdolle myös Leonardo DiCaprio, Liam Neeson ja Javier Bardem. Naisten puolella ehdokkaita ovat Uma Thurman, Nicole Kidman ja Hilary Swank.

Draamafilmien sarjassa ehdolle yltivät Aviatorin ohella nyrkkeilyfilmi Million Dollar Baby, Peter Panin tarinaa sivuava Finding Neverland sekä ihmissuhdeleffa Closer. Draamakisassa ovat niin ikään mukana Ruandan kansanmurhaa kuvaava Hotel Rwanda sekä seksitutkija Alfred Kinseyn elämästä kertova Kinsey.

Parhaan filmikomedian tai musikaalin sarjassa voittoa tavoittelevat Sideways ja Tahraton mieli sekä musikaaleista Ray ja Oopperan kummitus. Animaatioista tämän saman sarjan ehdokkaana on Ihmeperhe.

Tunnustukset jakaa Hollywoodin ulkomaisen lehdistön yhdistys ja ne myönnetään 16. tammikuuta. Kultaisen maapallon voittajat ovat perinteisesti menestyneet myös filmialan pääpalkintojen Oscar-gaalassa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.