Mainos

GM vahvistaa: Saab lähtee Spykerille

General Motors ja Spyker Cars NV ovat saavuttaneet sitovan sopimuksen Saabista.

-Tämänpäivänen ilmoitus on hieno uutinen Saabin työntekijöille ja jälleenmyyjille. Mahtava uutinen miljoonille Saab-autoilijoille ja hyvä uutinen GM:lle, maalailee John Smith, GM:n apulaisjohtaja.

-GM, Spyker ja Ruotsin hallitus ovat tehneet kovasti töitä ja käyttäneet kaiken luovuutensa, että tämän ainutlaatuisen automerkin tulevaisuus olisi kestävällä pohjalla. Me kaikki olemme iloisia positiivisesta lopputuloksesta, Smith kertoo.

Sopimuksen mukaan Spyker aikoo muodostaa uuden yhtiön - Saab Spyker Automobiles - joka jatkaa Saabin toimintaa. Kauppa vaatii vielä tavanomaiset hyväksynnät eri viranomaisilta. Kaupan muut ehdot julkaistaan myöhemmin.

Parhaillaan kauppaa käyvät läpi Ruotsin viranomaiset. Viranomaiskäsittely tarvitaan Euroopan Investointipankin lainan takia. Jos viranomaiset hoitavat osuutensa nopeasti kaupat voidaan lyödä lukkoon helmikuun puolivälissä, ja aiemmin ilmoitettu Saabin alasajo lopetetaan saman tien.

-Koko neuvottelujen ajan GM:llä on ollut tavoitteena, että Saab säästyisi alasajolta, sanoo Nick Reilly, GM Euroopan johtaja.

-Olemme neuvotelleet Saabista monien toimijoiden kanssa viime vuosina, ja olen tyytyväinen nyt syntyneeseen hyvään ratkaisuun, joka säästää työpaikkoja Ruotsissa ja muualla. GM antaa tukensa Spykerin ja Saabin tulevaisuudenponnisteluille, hyvästeli GM-johtaja ruotsalaismerkkinsä.

Ruotsi takaamaan

Ruotsi ilmoittaa takaavansa Saabin 400 miljoonan euron lainan, jota se on hakenut Euroopan Investointipankilta. Takauslupauksesta kerrottiin vain noin tunti sen jälkeen kun myyjä, GM, oli ilmoittanut kaupasta.

Ruotsin hallituksen edustaja sanoi kuitenkin, ettei asia ole vielä selvä.

-Pankin on myönnettävä laina ja Euroopan Unionin komission on hyväksyttävä se.

Kauppa Spykerin osakkeilla keskeytettiin iltapäivällä Amsterdamin pörssissä. Saabin myynnistä Spykerille on neuvoteltu tiiviisti. Eilen levisi jo Ruotsin television kautta uutinen, että kauppa olisi varmistunut, mutta tieto osoittautui vähintäänkin ennenaikaiseksi.

Katso Kari Lumikeron raportti Tukholmasta

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.