Mainos

GM hakeutui konkurssiin

Autojätti General Motors hakeutui Reutersin mukaan selvitystilaan. GM jätti konkurssihakemuksen New Yorkin eteläiselle piirituomioistuimelle Manhattanilla.

Oikeudelle jätetyn selvitystilahakemuksen mukaan GM:n velat olivat maaliskuun lopussa lähes 173 miljardia dollaria ja varat hieman yli 82 miljardia dollaria.

Yhdysvaltalainen autonvalmistaja General Motors haki konkurssisuojaa. Presidentti Barack Obaman hallinnon edustajan mukaan General Motors sai valtion tukea 50 miljardia dollaria, ja valtio sai 60 prosentin osuuden yhtiöstä.

General Motors ei pystynyt järjestämään talouttaan kuntoon riittävän nopeasti ja se joutui hakemaan suojaa velkojiltaan.

Yhtiön kohtalo ei tule kenellekään yllätyksenä, sillä konkursssuojaan hakeutumista oli ennakoitu jo parin viikon ajan. Varmaa on myös se, ettei se ole GM:n tarinan loppu. Yhtiö aikoo nousta takaisin entistä ehompana, tosin pienempänä, mutta samalla sen miljardien velkataakka on trimmattu lähes olemattomiin.

Suurimman taakan kantavatkin Yhdysvaltain valtio eli veronmaksajat. Velkajärjestely ei kuitenkaan pelasta läheskään kaikkia työpaikkoja ja erityisesti autokaupunki Detroit on yhä vaikeammassa tilanteessa.

GM on ollut Yhdysvaltain suurin autonvalmistaja, ja sen palveluksessa on maailmanlaajuisesti liki neljännesmiljoona ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.