Mainos

Global Freighterin korjaustyöt venyvät

Öljyvahingon jatkuva riski hidastaa Global Freighterin korjaustöihin ryhtymistä

Öljyvuotoon varautuminen hallitsee Global Freighter -rahtilaivan korjauksen aikataulua. Telakoidun roro-aluksen vaurioitunut pohja pidetään veden alla kunnes kaikki pohjatankit on tyhjennetty. Pumppaus kestää pari päivää.

Puoli vuotta Turusta liikennöinyt PowerLine-varustamo korostaa, että ympäristövahingon välttämisestä tuli pelastustöiden tärkein tavoite heti kun oli selvinnyt, että kukaan ei ollut loukkaantunut tai kuollut. Öljyntorjuntakalusto uhkasi tuottaa ongelmia onnettomuuspaikalla.

Lillbackan PowerLine-varustamon Global Freighter makaa turvallisesti Turun korjaustelakan Luonnonmaan altaassa. Laiva hinattiin Naantaliin lauantaina.

Allasta tyhjennetään nyt niin hitaasti, että vesirajan alapuolella piileskelevät pohjan vauriot nähdään ulkoa vasta keskiviikkona. Varustamolla ei ole kiire, ei enää eikä vieläkään.

- Tällä hetkellä varmistetaan, että ei edelleenkään päästetä öljyä ulos paatista elikä nyt me saneerataan kaikki mahdolliset tankit, missä voi olla öljyä, varustamojohtaja Henrik Mahlberg Lillbacka PowerLineltä kertoo.

Global Freighterin rantaanajon jälkeen yhtiöltä on tivattu jatkuvasti takarajoja. Yhtiön mukaan ympäristövahingon estäminen oli ja on niin tärkeää, että laivan liikenteeseen paluusta ei esitetä summittaistakaan arviota.

Saariston öljyntorjunnan valmiutta ei koeteltu Global Freighterin onnettomuudessa vakavimman jälkeen, koska öljyä ei vuotanut mereen. Puutteita havaittiin, mutta niistä syntyi vain hyvä oppitunti.

Rantaan ajaneen aluksen puomittamista vaikeutti se, että sileiltä kallioilta löytynyt ankkurointipisteitä puomeille. Öljyntorjunnan keskusvarastosta ei saatu kalustoa nopeasti vesille, koska varastolta puuttui trukki. Lisäksi kävi ilmi, että erilaisia puomityyppejä ei voi liittää toisiinsa muutoin kuin väkivalloin naulaamalla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.