Mainos

Glo-hotellin huumejuttu tänään oikeuteen

Helsingin käräjäoikeudessa alkaa tänään poikkeuksellisen laajan huumerikosjutun käsittely. Luksushotelli Glossa Helsingin Kluuvissa järjestetyissä juhlissa sattui joulukuussa kuolemantapaus, joka johti poliisin heroiinikilon jäljille.

Syytettyjen penkille joutuu peräti 27 ihmistä. Vakavimmat syytteet tulevat törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä huumausainerikoksesta sekä törkeästä vammantuottamuksesta.

Glo-hotellissa pidetyt juhlien jatkot muuttuivat kohtalokkaiksi, kun juhlijat päättivät tilata huoneeseensa kokaiinia. Myyjät toimittivatkin ostajille erittäin vahvaa heroiinia.

Juhlat päättyivät 27-vuotiaan miehen yliannostuskuolemaan. Ensihoitajat onnistuivat täpärästi pelastamaan 25-vuotiaan juhlijan.

Poliisi: Myyjä tiesi hengenvaarasta

MTV:n uutisten tietojen mukaan poliisi epäilee, että kokaiinin toimittajilta oli kokaiini loppunut ja siksi he myivät sen asemesta heroiinia. Heroiini on kuitenkin tottumattomalle käyttäjälle aina hengenvaarallista, ja nyt välitetty aine oli poliisin mukaan vieläpä pitoisuudeltaan hyvin vahvaa.

Syyte törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä vammantuottamuksesta perustuu siihen, että huumeen myyjä tiesi sen olevan heroiinia eikä kokaiinia.

Rikollisliigaan kuuluu poliisin mukaan nigerialaisia, ghanalaisia, virolaisia ja suomalaisia. Poliisin takavarikkoon päätyneestä heroiinierästä olisi saatu noin 20 000 käyttöannosta, ja sen katukauppa-arvo olisi ollut lähes 400 000 euroa.

Esitutkinnan yhteydessä on takavarikoitu myös mittava määrä muita huumausaineita ja kymmeniätuhansia euroja käteistä rahaa.

Lievemmästä huumausainerikoksesta joutuu oikeudessa vastaamaan Glo-hotellissa juhlineita. Heidän joukossaan on muun muassa tosi-tv-kilpailijoita.

(17.12.2009)

(17.12.2009)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.