Glee-sarja synnytti megahitin

Glee-sarja nosti Fun-yhtyeen We Are Young -hitin kaikkien huulille.

Yhdysvaltalaisen indie-yhtye Funin single We Are Young oli alkuvuoden isoimpia hittejä. Aluksi ei kuitenkaan siltä vaikuttanut. Internetissä paljon huomiota saanut kappale nousi ilmestyttyään Billboardin Hot 100 -listan sijalle 53., mutta tippui nopeasti sieltä pois.

Glee-sarjan musiikillinen johtaja PJ Bloom sai kuitenkin kappaleen käsiinsä vain hiukan sen ilmestymisen jälkeen ja päätti tehdä asialle jotain.

– Muistan, kun John toi minulle toimistolle juuri valmistuneen We Are Young -kappaleen. Se oli äänitetty tyhjälle tavalliselle levylle, jonka päälle oli kirjoitettu biisin nimi huonolla käsialalla, Bloom kertoi Billboard-lehdelle.

Aluksi hiukan epävarma Bloom kuitenkin vakuuttui kappaleesta ja toimitti sen nopeasti sarjan tuottajalle Ryan Murphylle. Pian Glee-sarjassa nähtiin huikea We Are Young -esitys. Heti jakson ilmestyttyä kappaleen myynti nousi 1650 prosenttia, 3000:sta 49 000:teen, yhdessä viikossa.

– Glee antoi vain ponnahduslaudan vielä isommalle julkisuudelle. Sarja sai mahdollisuuden osoittaa, että se voi nostaa bändin julkisuuteen, Bloom kuvaili.

Kuuntele Gleen versio kappaleesta ja alkuperäinen biisi: Glee-sarja synnytti megahitin

GLEE Subilla maanantaisin klo 20.00. Seuraa sarjaa Katsomossa!

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja