Mainos

Gisellelle kiitosta Pariisissa

Suomen Kansallisbaletin vierailu Pariisin Chatelet-teatterissa on saanut runsaasti huomiota ranskalaisessa lehdistössä. Arvostelijoiden erityisen huomion kohteena on ollut tähtitanssija Sylvie Guillem ja hänen koreografiansa Giselle-esitykseen. Myös suomalaiset tanssijat ovat saaneet ranskalaisilta varauksetonta kiitosta.

Le Figaron arvostelija Ren Sirvin toteaa, että Giselle sisältää elokuvallista realismia ja että esityksen lavastettu kylänäkymä halkeilleine seinineen on kuin suoraan Kosovosta. Myös tarkaan hiotut yksityiskohdat saavat Le Figarolta kiitokset. -Guillemin koreografia on voitto, vaikka Albrechtin ja Gisellen kohtauksissa ei ole perinteistä baletin salaperäisyyttä ja tunnetta, kirjoittaa Sirvin.

Financial Timesin Clement Crispin pitää enemmän toisen näytöksen lavastuksesta ja valaistuksesta. Kare Länsivuori on hänen mielestään Guillemin hyvä partneri. Lisäksi suomalaisten tanssijoiden näyttelijäntaidot saavat kiitosta Financial Timesissa, mutta Crispin mielestä Guillemin uudistuksissa on kuitenkin menetetty paljon eikä koreografia vakuuta häntä.

Liberationissa Marie-Christine Vernay sanoo Jorma Uotisen johtavan Suomen Kansallisbalettia älykkäästi, sillä Uotinen ei hänen mukaansa siedä konservatiivisuutta eikä väärää modernismia. Vernay kiittää Gisellen dramaturgian, koreografian ja lavastuksen kiinteää yhteyttä.

Arvostelijoista kriittisin on Le Canard -lehti. Otsikolla Jäätä ilman tulta lehti vertaa Guillemin versiota Brechtin näytelmiin ja toteaa, että ensimmäisen näytöksen lavasteita voisi käyttää Puntilan isännän esityksessä. Toinen näytös on arvostelijan mielestä kulmikasta ja Guillem on korvannut konventiot toisilla, jotka tuhoavat mestariteoksen.

Myös La Tribune sekä Les Echos -lehti ovat arvioineet suomalaisvierailua myönteiseen sävyyn.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.