Mainos

Giscard ei peru Turkki-lausuntojaan

EU:n tulevaisuuskonventin puheenjohtaja Valéry Giscard d'Estaing ei kadu eikä vedä takaisin lausuntoaan Turkin EU-jäsenyyden tuhoisuudesta unionille.

Giscardia pommitettiin lehdistötilaisuudessa Turkki-aiheisilla kysymyksillä illalla, kun hän oli esitellyt konventin työtä EU:n huippukokouksessa. Giscard ilmoitti, ettei hänellä ole aikeita katua tai perua mitään lausuntoja. Sitä vastoin hän paheksui Yhdysvaltojen painostusta Turkin EU-jäsenyyden puolesta.

-Olen iloinen, että Yhdysvallat ei ole puuttunut konventin työhön. Pitäisi olla hyvin pidättyväinen, ennen kuin puuttuu muiden asioihin. Tämä on Euroopan asia, Giscard sanoi.

Giscard sanoi saaneensa erittäin lämpimän vastaanoton EU-maiden johtajilta, kun hän kertoi konventin työstä tähän asti. Hänen mukaansa kukaan ei moittinut sopimusrunkoa, jonka konventin puheenjohtajisto esitteli muutama viikko sitten.

-Kukaan ei arvostellut sitä, Giscard korosti.

Kokouslähteiden mukaan sen paremmin arvosteleville tai kiittäville puheenvuoroille ei yksinkertaisesti jäänyt aikaa. Giscard puhui tunnin, kaksi kertaa niin pitkään kuin oli tarkoitus, joten EU-johtajien piti lähteä illalliselle, eikä mielipiteiden vaihdolle jäänyt aikaa.

Giscardin mukaan konventissa on määrä lähiaikoina aloittaa kirjoitustyöt ja alkaa valmistella kokonaisesitystä uudeksi perussopimukseksi. Konventin on määrä saada työnsä valmiiksi viimeistään alkukesästä. Sen jälkeen on tarkoitus kutsua koolle uusi hallitustenvälinen konferenssi, joka tekee päätökset EU:n seuraavista uudistuksista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.